Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:755046 kpl

Pikakysely

Oliko mun juttuja ikävä?

Meluvallia Suonenjoki

Perjantai 28.6.2024 - Pia P


Suonenjoen valtuuston kokouksessa 17.6.2024 äänestettiin teknisen lautakunnan budjettimuutoksista.
Onnelan pellon kevyen liikenteen tietä perusteltiin turvallisuudella. Bussit pysähtyy liikenneympyrän jälkeen noin 20 metrin päähän pellon kohdalla - pysäkki on ollut olemassa varmaa yli 40 vuotta (hatusta vedettu arvio) ja liikenneympyrä vuodesta 2023.
Lähin suojatie on liikenneympyrän lähellä, mutta eihän siine mennä vaan
bussilta/bussille mennään suoraan autotien yli Jalkalantien suuntaan ja sen on tietysti iso vaaratilanne kun jalankulkijat ja auton on samalla tiellä ilman suojatietä tai muita varotoimia.
Valtuusto hyväksyi kauniilla puheilla lasten turvallisuudesta Onnelan pellolle kevyen liikenteen väylän. Harva taisi katsoa kaavaa tarkemmin.
Jalankulku ja pyörätie tulee pellolle. Siis pysäkistä pitää kävellä 10 metriä taaksepäin toiseen suuntaan ja siitä uutta tietä myöten liikenneympyrään ja siitä liikennempyärän suojatien yli Jalkanlantielle.  Olisi hienoa, että tämä toteuisi, eikä yhtään ihmistä loikkisi suoraan autotien yli bussilta tullessa. Tätä siis jo rakennetaan.
Samalla valtuusto hyväksyi ns. entisen pyöräkorjaamon kohdalle myös kevyen liikenteen väylän. Rakennus on metrin alempana kuin uusi tuleva tie ja tilakin on ahdas. Tämäkin tie siis tulossa. Vieressä on seuraava bussipysäkki eli Onnelan pellon ohi pääsee bussin kyydissä.
Samalla valtuusto hyväksyi Onnelan pellolle meluvallin. Siis lasten turvallisuus lisääntyy kun rakennetaan meluvalli. Mutta sehän on niin halpa! Moniko valtuutettu hoksasi meluvallin rakentamisen alueelle, jonne ei ole vielä tulossa yhtään asukasta tai edes rakentamista? Tämäkin meluvalli on siis jo rakenteilla.
Mistä juuri nämä nämä tien rakentamiset tulee? Tekninen puoli osti konsultin tekemän kaavan KäPy- hankkeeseen (KÄvely ja PYöräily). Hanke oli koko kylän läpi ja kustannusarvio oli 1,5 miljoonaa euroa ja rakentamisen kesto yksi vuosi vuotena 2023. Valtuusto kaati hankkeen vuonna 2022. Kaavakonsultin palkkiota ei ole julkistettu.
Mites lasten turvallisuus lisääntyy - perusteena kun Sammalselän koulu loppuu? Yhtenäiskoulun oppilaat ei käytä pysäkkiä. Eri suunnista tulevat lapset käyttävät jo olemassa olevia suojatietä. Meluvalli ei nyt lisää ainakaan turvallisuutta. Onnelan pellon puolelle eli meluvallin toiselle puolella on tulossa "omat" kevyen liikenteen väyät. 
Valtuusto hyväksyi tämän äänestämisen jälkeen, ainoastaan Perussuomalaiset vastustivat uutta tietä pellolle. Uusi tie tarvitsee jatkossakin huollot, auraamiset ja varmaa ensi kesänä asvaltin yms.?
Demokratia puhui ja jupinat pois. Mä vähän jurputan...
Mites kylän alueella ovat asutuksien olemassa olevat tiet? Kuoppaa, reikää ja todella vaarallista lapsille.
Kannattaa käydä vaikka Yhtenäispellon alueen teihin tutustumassa- siellä oltaisiin tyytyväisi sileämpään tiehen. Eivät kaipaa edes punaista asvalttia pyöräilyä varten...
No mikä olisi ollut minun ratkaisu bussimatkustajien turvallisuuden lisäämiseen? Liikenneympyrän rakentamisen yhteydessä olisi jo voinut tehdä tai nyt olisi tehty kevyen liikenteen väylää autotien viereen se 20 metriä. Liian helppoa tai liian yksinkertaista vai ei olisi saatu taas osaa KäPyä saatu rakennettua? Osahan on jo toisella puolella kylää - siinä on se kuuluisa ihan uusi tie ja punainen asvaltti pyöräilijöille. Aivan turha tien pätkä kun ei ole kulkijoita.
Katsokaas vaan tästä viisi vuotta eteenpäin, niin KäPy on tehty- osia tulee joka vuosi?
Screenshot_2024-06-24_09.36.27.png

Avainsanat: Suonenjoki, lasten turvallisuus, tie, meluvalli


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini