Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:755044 kpl

Pikakysely

Oliko mun juttuja ikävä?

Meluvallia Suonenjoki

Perjantai 28.6.2024 - Pia P

Suonenjoen valtuuston kokouksessa 17.6.2024 äänestettiin teknisen lautakunnan budjettimuutoksista.
Onnelan pellon kevyen liikenteen tietä perusteltiin turvallisuudella. Bussit pysähtyy liikenneympyrän jälkeen noin 20 metrin päähän pellon kohdalla - pysäkki on ollut olemassa varmaa yli 40 vuotta (hatusta vedettu arvio) ja liikenneympyrä vuodesta 2023.
Lähin suojatie on liikenneympyrän lähellä, mutta eihän siine mennä vaan
bussilta/bussille mennään suoraan autotien yli Jalkalantien suuntaan ja sen on tietysti iso vaaratilanne kun jalankulkijat ja auton on samalla tiellä ilman suojatietä tai muita varotoimia.
Valtuusto hyväksyi kauniilla puheilla lasten turvallisuudesta Onnelan pellolle kevyen liikenteen väylän. Harva taisi katsoa kaavaa tarkemmin.
Jalankulku ja pyörätie tulee pellolle. Siis pysäkistä pitää kävellä 10 metriä taaksepäin toiseen suuntaan ja siitä uutta tietä myöten liikenneympyrään ja siitä liikennempyärän suojatien yli Jalkanlantielle.  Olisi hienoa, että tämä toteuisi, eikä yhtään ihmistä loikkisi suoraan autotien yli bussilta tullessa. Tätä siis jo rakennetaan.
Samalla valtuusto hyväksyi ns. entisen pyöräkorjaamon kohdalle myös kevyen liikenteen väylän. Rakennus on metrin alempana kuin uusi tuleva tie ja tilakin on ahdas. Tämäkin tie siis tulossa. Vieressä on seuraava bussipysäkki eli Onnelan pellon ohi pääsee bussin kyydissä.
Samalla valtuusto hyväksyi Onnelan pellolle meluvallin. Siis lasten turvallisuus lisääntyy kun rakennetaan meluvalli. Mutta sehän on niin halpa! Moniko valtuutettu hoksasi meluvallin rakentamisen alueelle, jonne ei ole vielä tulossa yhtään asukasta tai edes rakentamista? Tämäkin meluvalli on siis jo rakenteilla.
Mistä juuri nämä nämä tien rakentamiset tulee? Tekninen puoli osti konsultin tekemän kaavan KäPy- hankkeeseen (KÄvely ja PYöräily). Hanke oli koko kylän läpi ja kustannusarvio oli 1,5 miljoonaa euroa ja rakentamisen kesto yksi vuosi vuotena 2023. Valtuusto kaati hankkeen vuonna 2022. Kaavakonsultin palkkiota ei ole julkistettu.
Mites lasten turvallisuus lisääntyy - perusteena kun Sammalselän koulu loppuu? Yhtenäiskoulun oppilaat ei käytä pysäkkiä. Eri suunnista tulevat lapset käyttävät jo olemassa olevia suojatietä. Meluvalli ei nyt lisää ainakaan turvallisuutta. Onnelan pellon puolelle eli meluvallin toiselle puolella on tulossa "omat" kevyen liikenteen väyät. 
Valtuusto hyväksyi tämän äänestämisen jälkeen, ainoastaan Perussuomalaiset vastustivat uutta tietä pellolle. Uusi tie tarvitsee jatkossakin huollot, auraamiset ja varmaa ensi kesänä asvaltin yms.?
Demokratia puhui ja jupinat pois. Mä vähän jurputan...
Mites kylän alueella ovat asutuksien olemassa olevat tiet? Kuoppaa, reikää ja todella vaarallista lapsille.
Kannattaa käydä vaikka Yhtenäispellon alueen teihin tutustumassa- siellä oltaisiin tyytyväisi sileämpään tiehen. Eivät kaipaa edes punaista asvalttia pyöräilyä varten...
No mikä olisi ollut minun ratkaisu bussimatkustajien turvallisuuden lisäämiseen? Liikenneympyrän rakentamisen yhteydessä olisi jo voinut tehdä tai nyt olisi tehty kevyen liikenteen väylää autotien viereen se 20 metriä. Liian helppoa tai liian yksinkertaista vai ei olisi saatu taas osaa KäPyä saatu rakennettua? Osahan on jo toisella puolella kylää - siinä on se kuuluisa ihan uusi tie ja punainen asvaltti pyöräilijöille. Aivan turha tien pätkä kun ei ole kulkijoita.
Katsokaas vaan tästä viisi vuotta eteenpäin, niin KäPy on tehty- osia tulee joka vuosi?
Screenshot_2024-06-24_09.36.27.png

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, lasten turvallisuus, tie, meluvalli

Rakensinko turhaan tien toisen maalle?

Perjantai 7.6.2024 - Pia P

Suonenjoen tekninen teetti vuonna 2023 kohdalle Rautalammintien Tilhin kadun kohdalle keskikorokkeen suojatielle ja Tilhinkadulle muutaman metrin kevyen liikenteen tietä.

Otsikko kysyi, että teinkö turhaan tien toisen maalle - se on vanha vitsikysymys... Rakensinko turhaan toisen maalle.. 

Tien pätkä rakennettiin kesällä 2023. Tien paikka kaavoitettiin keväällä 2024. Ja nyt kaupunginhallitus ostaa sen kesällä 2024.

Hitsinpimpula, kukaan ei huomannut, ettei kaupunki omistanut maata, johon rakennettiin tie. No, nyt asia korjataan vuoden päästä. Maan osto on kaupunginhallituksen esityslistalla 10.6.2024.

http://www.suonenjoki.info/djulkaisu/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2024352-3

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, kaavoitus, tien rakentaminen, infra

Tietopyyntöjä

Perjantai 31.5.2024 - Pia P

Aloitetaas Suonenjoella vellonutta kouluverkkokeskustelua ihan uudesta lähestymiskulmasta.

Tietopyynnöistä! Kunnasta pystyy pyytämään tietoja- kuntaan, toimintaan tai päätöksiin liittyviä. Niitä pyytää jopa valtioinhallinto, virasto, media tms ja kuntalaiset.

Osa pyytää tarpeeseen ja osa ehkäpä johonkin muuhun tarkoitukseen. 

Kaupunginhallinnon on pakko vastata oikein ja kunnolla. Ei siis mitenkään suurinpiirtein vaan siihen menee oikeasti aikaa ja vaivaa. Tietopyyntö on lakisääteinen oikeus. Ja siis lakisääteinen velvollisuus vastata. 

Minäpä pyysin tietopyynnön tietopyynnöistä eli mitä on kysytty vuoden aikana. vastauksiin menevää aikaa ei ole eroteltu tai edes mitattu. Mutta voi tietenkin pohtia voisiko viranhaltijat ja koko kaupungin organisaatioa tehdä jotain muuta kuin vastata näihin, jotka löytyvät ihan tästä julkisesta linkistä:

https://suonenjoki.fi/etusivu/kasvatus-ja-koulutus/tarkea-tietaa/muut-suunnitelmat-ja-toimintamallit/palveluverkkoselvitys-2022/

Tietopyynnöt ja aihe

8.11.2023 Tietopyyntö kaupunginvaltuuston äänestystulos koulujen lakkauttaumiseen ja yhdistämiseen liittyen.

22.2.2024 Tietopyyntö Millä päivämäärällä kaupunginvaltuutetuille on saatettu tiedoksi 20.6.2022 valtuustonkokouksen esitysmateriaali liitteineen

22.2.2024 Tietopyyntö Onko kaupunginhallintosäännön kohtaa 103. § Kokouskutsu, muutettu 13.6.2022 jälkeen ja jos on, niin kuinka?

26.2.2024 Tietopyyntö Minkälainen tämä sääntö oli ennen tätä muutosta? (Hallintosääntö)

2.11.2023 Tietopyyntö Yhtenäiskoulun luokkahuoneiden lukumääristä ja pinta-aloista sekä maksimihenkilömääristä.

13.11.2023 Tietopyyntö oppilaiden kuulemisessa 2020 ja 2022 esitetyistä kysymyksistä

23.11.2023 Tietopyyntö Yhtenäiskoulun pohjapiirustuksen ja alkuperäisen suunnitelman mukaisista henkilömääristä

26.12.2023 Tietopyyntö palveluverkkoselvityksen 2022 liitteen 16 mukaisen opiskeluhuollon ohjausryhmän jäsenten nimet ja roolit

7.2.2024 Tietopyyntö kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksen 30.1.2024 liitteet 17 ja 18

7.2.2024 Tietopyyntö kaupunginhallituksen 20.11.2023 selvityspyynnön vastaukseen käytetyistä asiantuntijoista

22.2.2023 Tietopyyntö tarkka päivämäärä milloin palveluverkkoselvitys 2022 on valmistunut

13.3.2024 Tietopyyntö Lapsivaikutustenarviointi dokumentti ja sen vaikutukset päätöstentekoon

14.3.2024 Tietopyyntö kirjalliset todisteet kasvun- ja oppimisenlautakunnan puheenjohtajan Piia Pentikäisen väitteestä

22.3.2024 Tietopyyntö lasten kuulemisessa esitettyjen kysymysten hyväksymisestä huoltajilla, lasten piirustusten vaikutuksista päätösten tekoon, huoltajien osallisuus keskustelutilaisuuksissa ja lapsivaikutusarviossa käytetyistä asiantuntijoista

26.3.2024 Tietopyyntö tulevista oppilasmääristä muutamalla vuodella eteenpäin

3.4.2024 Tietopyyntö opiskeluryhmien koosta kullakin luokka-asteella lukukaudella 24-25 ja luokka-asteiden sarjoista Yhtenäiskoululla lukukaudella 24-25

9.4.2024 Tietopyyntö Suonenjoen Yhtenäiskoulun koko koulun ja alakoulun puolen palo- ja pelastussuunnitelma.

14.4.2024 Tietopyyntö syksyllä 2024 aloittavien esikoululaisten määrästä ja jakaantumisesta asuinalueittain

17.4.2024 Tietopyyntö Kuntamaiseman tekemän selvitys

25.4.2024 Tietopyyntö 5-6lk siirrosta aiheutuvan vuosittaisen säästön laskelman perusteet

29.4.2024 Tietopyyntö viralliset tiedot henkilömääristä Yhtenäiskoulussa eroteltuna alakoulu, yläkoulu ja lukio sekä pelastussuunnitelma

29.4.2024 Tietopyyntö viralliset henkilömäärät Lintharjun Yhtenäiskoululla, mukaan lukien oppilaat, opettajat, avustajat, siistijät, keittiöhenkilökunta ja kaikki muut siellä työskentelevät henkilöt

Korostan, että ihan tietopyyntö on lakisääteinen oikeus, mutta onko järkee- kun samat tiedot löytyy valmiina. Vai onko tämä jo kiusantekoa?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, Kouluverkko, tietopyyntö

Purpatus jatkuu!

Sunnuntai 21.8.2022 - Pia P

Rakkaat lukijat -ystävät ja vähemmän ystävät!

Jatkan uuden jutun julkaisua perjantaisin. Kiitos kärsivällisyydestä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ploki, purpatus, Suonenjoki, taustatietoa, Suomi, politiikka

Järkyttävää-teiden kunto!

Lauantai 23.3.2019 klo 22.19 - Pia P

Tie

Vaalikentillä ei jakseta innostua siitä, että jos Kuopiosta pääsisi puoli tuntia nopeammin junalla Helsinkiin.... vaan siitä, miten huonossa kunnossa on meidän tieverkosto. 

Tiet ovat huonosti hoidettuja talvisin. Paksuja polanteita, jäätä ja hiekkaa ei missään.

Keväällä tiet ovat paksussa loskassa, vesilammikot ajouralla ja täynnä reikiä ja monttuja! Siis reikiä!

Mikä ihmettä on tapahtunut? Mihinkä Suomen rahat menee? Autoilijoista kupataan veroina ja maksuina isoja summia. On täysin naurettavaa haaveilla jostain sähköautoissa, ei meillä ole kohta edes teitä missä niillä voi ajaa  - kohta ollaan hevoskärryajassa, jos ei satu jostain saamaan panssarivaunua.

Kuvassa Vieremä - Kiuruvesi tie 19.3.2019, tiellä olisi voinut luistella, niin hyvä jää siinä oli.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korjausvelka, tiestö, ajettavuus, autot rikki

Lumikaaosta

Maanantai 11.2.2019 klo 12.13 - Pia P

Ehdotin, että vuodelle 2018 ostettaisiin Suonenjoen kaupungin uuden auran oston yhteydessä siihen ns tiensuu-siipi, jolla saa auratessa tieliittymän kohdalta aurakinoksen pois. Se vain ohjaa lumivallit pari metriä eteenpäin.

No eihän se käynyt suurimmalle osalle valtuustoa. Sillä oltaisiin helpotettu Suonenjoen asukkaiden elämistä talviaikaan. Vaakakupissa oli, että auraajan työ olisi voinut hidastua. 

Talvi 2018 oli sitten runsas luminen. Todellakin runsas luminen. Moni huonokuntoinen kaipasi apuja oman pihan ja pihatien auraamiseen. 

No nyt talvi 2019 on oikea lumitalvi. Kaupungit hukkuvat lumeen. Maaseudullakin ihmetellään mihin kaikki lumi saadaan mahtumaan kun aurataan. Katot romahtavat. Varsiniin katujen risteykset ovat vaarallisia näkyvyyttä haittaaminen isojen lumikasojen takia. Tiet ovat polanteisia eli lunta jää tien pintaa. 

Suonenjoen kaupunki on ajasssa mukana ja teki kaikkensa asukkaiden lumitöiden helpottamiseksi, suorastaan esimerkillisesti!

Mitäpä on tarjolla? Kerätään joukot ilmoituksella yhteen ja vapaaehtoiset auttavat lumitöissä? Ei. Tekninen puoli keskittyy risteysturvallisuuden parantamiseen? Ei. Tekninen puoli poistaa polanteita kun nyt on suojasää? Ei. (Ne sohjalumet saavat jäätyä mukulamökkelikseksi teihin kiinni).

Koululaiset otetaan mukaan ja he käyvät auttamassa vanhuksia lumitöissä? Ei. No ainakin koulujen pihaan tehdään lumilinna yhdessä- turvallinen ja mukava leikkipaikka välitunneille? Ei.

No mitä Suonenjoen kaupunki tekee? Jääpalikkalinnan - tekninen puoli, kaupunki, kulttuuripuoli ja yhdistys yhdessä. Aivan lapset, koululaiset ja vapaaehtoiset laitetaan tekemään maitopurkkeihin jäädytettäisiin jääpalikka- linnaa! Kyllä. Paikka on pajapuisto, Suonenjoen vilkkaan tien vieressä, mutta ei minkään lähellä eli ei ole lasten paikka.Välitunneilla ei leikitä siinä. 

Ilmeisesti paikka on valittu aikuisten näkyvyyden perusteella.

Teknisen tukikohdassa jäädytetään palikat. Joku maksaa vedet. Joku ne palikat kuskaa pajapuistoon paikalle. Joku on aurannut pajapuiston. Joku tuo paikalle lumikasan -jos haluaa lumiveistää jotain. Niitäkin on kuulemma kaupungin johdossa. 

Siis katujen lumikunnossa pidon, polanteiden poistamisen sijaan, talojen tieliittymien puhdistamisen sijaan ja risteyksien turvallisuuden lumikasojen poiston sijaan tekninen puoli keskittyy nyt jääpalikkalinnan tekoon? Kyllä.

Hanketta vetää sama ihminen, joka edellisen hankkeessa haki korvauksia kaupungilta noin 13 000 euroa. Lehtitietojen mukaan hän halusi itselle työpaikan. Paljonkohan nyt tulossa korvaushakemusta?

Tälläiset öyhötykset ovat muutaman viranhaltijan, paikkalehden ja vaihtuvan yhdistyksen keksintöä. Henkilöt ovat samoja. Ja keksinnöt ovat jostain aina matkittu ja on jo jossain olemassa. On se kylttyyri hienoa, vaikka matkittuna! 

Ps. Teknisen puolen rahoitusta ja henkilömäärää on ehdottomasti tarkistettava, koska on näin paljon aikaa, tarmoa ja rahaa "ei kaupungin" -ydintoimintoihin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, lumilinna, tien hoito

Digi digi - loikkaa vain opettajille!

Torstai 19.5.2016 klo 15.25 - Pia P

Suonenjoen koulutuslautakunta esitti 3.10.2015 pykälässä 52 investointimäärärahatoiveena  koulutoimen esi- ja perusopetuksen perushankintoihin 30 000€.  
 
Kokouksessa investointimäärärahan perusteena esiteltiin pitkä rimpsu erilaisia syitä ja kerrottiin myös, että yhden luokan varustaminen tietokoneilla maksaa 8 000€.
Esiopetuksen langaton verkko jää käyttämättä puuttuvien laitteiden takia. Olin itse mukana varajäsenenä koulutuslautakunnan siinä kokouksessa. Kokouksen pöytäkirjasta voi lukea kaikki perusteet.
Suonenjoen kaupunginvaltuusto hyväksyi koulutoimenkin investointimäärärahan budjettikokouksessa 14.12.2015. Pidettiin tärkeänä, että lapset saavat uuden opetussuunnitelman mukaisesti tieto - ja viestintäteknologia osaamista ja siihen tarvitaan tietokonehankintoja määrärahan esittelyn mukaisesti.
Ja mitä nyt koulutuslautakunnan 25.5.2016 pykälä 50 esityslistassa lukee?
Koulutusjohtaja esittää, että investointimäärärahalla ostetaan opettajille omat tietokoneet, kappalehinta 535 € ja yhteensä 56 kpl, se tekee 29 960 €. Esitys mahtuu investointimäärärahaan.
Investointimäärärahan 30 000 € perusteena oli hankkia esi- ja perusopetukseen tietokoneita. Summasta esitetään käytettäväksi 29960 € opettajille ja lasten koneisiin jää 40 €. Jaetaanko summa vielä perusopetuksen puolelle 30 € ja esiopetukseen 10 €? Kyllähän määrärahan perusteena esitetty eskarin käyttämätön langaton verkko tulee käyttöön 10 € tietokonepanostuksella?
Suonenjoen esi- ja perusopetuksessa on noin 720 oppilasta. Investoinnista  jäävä 40 € on oppilasta kohden 0,056 € eli viisi senttiä per oppilas vuonna 2016 tietokoneisiin.
Digiloikka -panostus Suonenjoen tyyliin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, investointi, tietokone

Opetellaan tunteita koulussa

Keskiviikko 30.3.2016 klo 8.01 - Pia P

Koulussa opetellaan terveystiedon tunneilla tunteita uuden opetussuunnitelman mukaan. Haastatellun mukaan näin puututaan rasismiin.

Mistä koululaisiin tulee rasismi? Pitäiskö kysyä mitä on rasismia?  Lasketaanko rasismiin jos ei hyväksy eriarvoista kohtelua?

Miltä koululapsesta tuntuu kun turvapaikkahakijoille tarjotaan kouluruokana riistakäristystä muiden puuropäivänä- eivät kuulemma joidenkin suomalaisten aikuisten mielestä ole tottunut puuroon. Ai käryä ja muussia syödään Lähi-Idässä... (tositarina).

Miltä peruskoululapsesta tuntuu kun vieressä istuva partainen mies on saman ikäinen kun hän itse koulun mukaan ja miehen facebook sivujen (oma ilmoitus) hän on 20- vuotias? Turvapaikanhakija on järjestelmämme mukaan sen ikäinen kun hän itse haluaa (tositarina). Nämä lapsoset hakevat kavereita tyttökoululaisista (tositarina). 

Miltä koululapsesta tuntuu kun joku lapsista saa töniä, huudella ja haukkua. kaikkien muiden pitää ymmärtää kun hän on maahanmuutaja. Miksi kaikkia ei kohdella samanarvoisesti, miksi kaikkia ei edes kielletä? (tositarina).

Miltä koululapsesta tuntuu kun heikon suomen kielitaidon omaava oppilas saa parempia numeroita kuin toinen. On tosiasia, että maahanmuuttajilla on parempi todistus kun heidän oppitasonsa edellyttää. On väärin myös heitä kohtaan, koska jossain vaiheessa jatko-opiskelua alkaa vaikeudet (tositarina),

Miltä koululapsista tuntuu kun opettajan aika menee maahanmuuttajien kanssa? osa maahanmuuttajista tarvitsevat paljon tukea (Tositarina).

Tuleeko rasismiksi luokiteltu "en hyväksy tälläistä" vasta maahanmuuttajien kanssa olemisen myötä? Oikeasti, onko "rasismia" jos ei edes kohtaa maahanmuuttajia? Tekeekö hyvää tarkoittavat  aikuiset lapsista "rasistisia"? Onko lapset rasistia vasta kun kohtaavat itse maahanmuuttajia? Jospa kokemus muuttaa käsitystä eikä syynä ole ennakkoluulot tai vanhempien puheet?

Mitä on kun jotkut maahanmuuttajat sylkevät suomalaislapsia naamalle, haukkuvat valko- tai spermanaamoiksi? Tönivät ja rikkovat tahalleen tavaroita? (tositarina).

Jospa me aikuiset kohdeltaisiin kaikkia lapsia samanarvoisesti, samoilla säännöillä ja tasa-arvoisesti? Lakataan näkemästä rasismia kaikkialla? Kaipa lapsilla on oikeus kokea pahaa mieltä eriarvoisesta kohtelusta, ilman että sitä sanotaan rasismiksi?

ps.tunteiden ilmaisu on hieno asia. Hyvä kun sellaista opetellaan koulussakin. Muta miksi syynä on se rasismi... Eikö meillä ole enää mitään muuta?

Koulukiusaaminen on hyvin vakava, vuosikymmenien jatkunut asia. Kaikkeen ja kaikkiin kohdistuvaan kiusaamiseen on puututtava. On niin väärin, että nyt nostetaan vain yksi ryhmä, joihin ei hyväksytä mitään, ei edes normaalia koulusääntöjä, koska se luokitellaan rasismiksi. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rasismi, terveystieto, oppiaine, koulu

kaupungin tehtävät

Torstai 11.7.2013 klo 21.18 - Pia P

Kuntien rahatilanne on yksi suurinpia syitä millä kuntaremonttia perustellaan. Kunnat ja kaupungit ovat velkaantuneet. Valtionosuuksien leikkauksia ei voida kattaa menojen pienennyksillä ja/tai verotuloja nostamalla. Kuntien ja kaupunkien rahat ei riitä nykymenoon.

Nyt on alettukin miettiä, mitkä ovat kuntien ydintoimintoja- onko ne vain mitä laki ja asetukset velvoittaa? Vai pidetäänkö ne ennallaan eli kaiken lisäksi kunta harjoittaa verotulojen toivossa elinkeinopolitiikkaa, tukee erilaisilla ratkaisulla yrityksiä. Antaapa kunta yhdistysten ja järjestöjen toimintaan rahaa, ajatuksella kuntalaisten hyvinvointi ja kenties pienenmmät terveysmenot.

Uusi kuntalaki yhdentymisvelvoitteineen on lakimyllyssä eduskunnassa  ja kenties tulla tupsahtaa yleisestä vastustamisesta huolimatta voimaan. Suurin osa kunnista pyyhkäistään kartalta pois. Kuntatasolla laki merkitsee, että keskuskunnat päättävät laajoilla aloilla maakunnan asioista. Ja edelleen koko ajan pienenmillä rahoilla.

Kysymys kuuluukin, että mikä olisi nyt tärkeää tehdä? Mitä pitäisi juuri nyt tehdä, esim. Suonenjoella ennenkuin meidän asioista päätetään 60 km päästä. Luuletteko, että silloin korjataan sivupisteen eli kauimmaista terveyskeskusta? Laitetaanko silloin meidän alueen kouluihin, päiväkoteihin, vanhustenpalvelutaloihin tms. rahaa? Onko uimahallimme laatoituksen kunto ensimmäisellä tehtävien töiden listalla? Monitoimihallin suunnitelmat pölyyttyvät jonkun joskus asiaan uskovan pöytälaatikossa tulevaisuudessa.

Kysymys kuului siis mikä on nyt tärkeintä- mikä on kunnan ydintehtävät ja toiminnat?

Laitetaan ne kuntoon. Satsataan hoitoon ja hoivaan.

En ihmettele enää mihin rahat häviävät, syynä ei ole kalliit mummot ja sossumenot, vaan "aktiivinen elinkeinopolitiikka", jonka varjolla kuntien rahoja laitetaan jakoon satoja tuhansia kerralla. Suonenjoki maksaa valokuidusta yhteensä 2 miljoonaa euroa ja suunnitelma -siis suunnitelma- on yksi tiesuunta, jossa pari on ilmoittanut ottavansa sen!

ps. Vastustan suojellun rakennuksen ostamista kaupungille tonttimaaksi. Kauppa olisi pitänyt olla edes rakennuslupaehdollinen. Taas kerran myyjä sai määritellä hinnan. Satoja tuhansia!

Rakennuksen omistajaa olisi voinut vuosien varrella kehoittaa rakennuksen korjaamiseen. Siihen on jopa uhkasakkokeinotkin olemassa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntauudistus, valtionosuudet, kuntien tehtävät

Tiedonkulkua

Torstai 1.11.2012 - Pia P

Kunnallisvaalit käytiin sunnuntaina 28.10.2012.Tulos julkistettiin klo 20 alkaen valtakunnallisesti.

Olen saanut tietoa ehkä muuttuneesta paikkajaosta puskaradion, toisten perheystävien ja toriparlamentin kautta. Myös paikkalehti osallistui virheellisen tiedon jakamiseen ja aiheutti lisää hämmennystä.

Sain torstaina 1.11. klo 10.00 vaaliasimiehenä sähköpostia, jossa kerrottiin maanantain tarkastuslaskennan tuloksesta. Sunnuntai illasta lähtien virallisilla tietopalvelusivuilla yms. kerrottiin, että Suonenjoen Perussuomalaisilla on 4 paikkaa. Tieto muuttui torstaina virallisesti kolmeen.

Lait ja pykälät eivät varmaan käske kertomaan heti havaittua virhettä edes ehdokkaalle- onneksi ? jollekin muile kerrottiin. Mutta arkijärjellä toisen kunnioittamisen takia olisi voinut kertoa.

No, ehdokas itse otti asian huumorilla ja kehuskelee olevan maailman nopein melkein valtuutettu. Neljässä päivässä neljän vuoden pesti.

Yllämainittujen tiedonvälityskanavien lisäksi haluan lisätä niihin vielä pullopostin. Laittakaa jatkossa Perussuomalaisia koskevat tiedot meijerin sillalta jokeen, pyydystämme pullon Pavin kohdalla kiinni. Käyttäkää mielellään muovipulloa, ettei rikkoonnu koskessa.

Parhainten meidät saisi kiinni ihan teknisillä laitteilla, esim. puhelimella tai sähköpostilla. Suora puhekin on hyvä vaihtoehto.

Tai käyn kysymässä torilla, mitä meille kuuluu?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suonenjoki, vaalitulos, tiedotus